liker

"

srijeda, 27. travnja 2016.

ŠEHEREZADA TORTA (NE PEČE SE) TORTA KOJA JE VRLO UKUSNA, LAKA ZA PRIPREMU, BRZO SE PRAVI, JEFTINA JE, A PUUUUUNO ISPADNE









SASTOJCI
2 pakovanja turskog keksa (Petit beurre punjen čokoladom)
4 kesice pudinga od karamele

 
1 margarin
10 kasika sećera
500 g šlag krema
2 l mleka

PRIPREMA
Skuvati 4 kesice pudinga od karamela u 1 l mleka sa 10 supenih kašika šećera. Sačekati dok se skroz ohladi.

 
Kada se ohladi, umutiti margarin, i spojiti sa tim pudingom. Dobro umutiti mikserom da se dobije lepa, kremasta masa.
Umutite šlag krem sa 1 l mleka. Potrebno vam je 500g šlag krema.
Pripremite keks. Ovde u prodavnici to zovu turski keks, i to je ustvari petit beurre punjen čokoladom. Jako je tanak, tako da ga ne treba natapati ničim, sam ce povući vlagu od fila.
U veći poslužavnik poređajte keks.

 
Na keks namažite karamel fil. Na fil namažite šlag krem. Nakon toga stavite ponovo keks, pa opet premažite filom, pa šlag kremom, i sve tako dok ne potrošite materijal. Kod mene je imalo 4 reda keksa. Na zadnji red stavljati fil, i preko šlag kremu, kojom namažete celu tortu, i ukrasite po želji.

PRIJATNO!!!

http://www.coolinarika.com/

0 komentari