liker

"

srijeda, 27. travnja 2016.

KUMINA LEDENA TORTA SA JAGODAMA










SASTOJCI
1 l mleka
250 gr šećera
2 kesice (20gr) želatina u prahu
400 gr šlaga u prahu
300 gr

 
mlevene plazme
500 gr smrznutih malina ili jagoda
2 kesice (80gr) šlaga u prahu + mleko/ voda

PRIPREMA
Mleko i šećer zagrevati na laganoj vatri dok ne proključa.
Skinuti sa vatre i dodati želatin, predhodno pripremljen po upustvu sa kesice. Dobro promešati dok se sav želatin ne rastopi pa ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi (3-4h), a potom i u frižideru (3-4h).

 
Nakon što se mleko dobro ohladilo i želiralo, umutiti ga mikserom, pa dodati prah za šlag. Nastaviti sa mućenjem dok se sve lepo ne ujednači i postane kremasto.
U 2/3 smese dodati mlevenu plazmu (ili neki drugi keks), a u 1/3 dodati smrznute maline (ili neko drugo crveno voće).
Dublju posudu ili tepsiju obložiti folijom pa sipati 1/2 smese sa keksom, zatim celu smesu sa malinama, pa na to preostalu smesu sa keksom.

 
Tortu odložiti u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći. Nakon hlađenja, tortu prevrnuti na tacnu, skinuti foliju i ukrasiti šlagom (pripremljenim po upustvu sa kesice) i uživati odmah!
Ostatak torte, vratiti u zamrzivač (može i u frižider) do sledeće degustacije :)


Napomene:

Pre degustacije, pročitati moj komentar #10 i 19! ;)
PRIJATNO!!!

Posluživanje
Ukoliko ne želite tortu ukrašavati šlagom, možete svako parče servirati uz dodatak šlaga i malo voćnog preliva!

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari