liker

"

srijeda, 27. travnja 2016.

ČOKOLADNE KUGLICE SPREMNE ZA 30 MINUTA









SASTOJCI
• 240 g Petit beure keksa
• 125 g putra



• 1 jaje
• 7 dag šećera
• 10 dag čokolade za kuhanje
• 2 čepa viskija
• 1 espresso



PRIPREMA
Valjkom zdrobiti kekse na veličinu koja vam paše.
Osobno volim da to malo hruska, pa ne usitnim skroz na prezle nego ostavim i malo većih komadića
Na pari razmutiti jaje i šečer
Kada se jaja i šećer dobro ugriju ubacite i komadiće čokolade i promiješajte dok ne dobiješte finu smjesu.



U nju ulijte malo kave (ja sam stavio jedan kratki  espresso iz Dolce gusta) i čep ili dva viskija, ruma ili što već želite.
Dok se to malo hladi u posudi pomiješajte zdrobljene kekse i pola putra.
Ja ga ubacujem u listićima kako bi se lakše i brže pomiješalo.
U smjesu keksa i putra ulijte i čokoladnu smjesu i promješajte.
Novu smjesu stavite u frižider da se malo stisne kako bi ju lakše oblikovali.
Nakon toga oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer (ili kokos) i opet vratite u frižider.

POSLUZIVANJE
Posluživati ohlađeno iz frižidera.

Izvor: https://www.coolinarika.com

0 komentari