nedjelja, 27. prosinca 2015.
TIRAMISU TORTICA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
ostalo
400 g piškota
1 dcl mlijeka
žlica ruma
1 dcl vruće vode
vrećica nescafe-a
žlica kakaa
Za kremu:
500 g mascarponea
2 žlice šećera u prahu
žlica arome vanilije
vrećica bourbon vanilije
vrećica / 17 g nescafe- a
200 g bijele čokolade
1 šlagfix
500 ml vrhnja za šlag
Priprema
1.
Pripremite kalup promjera 26 cm.
Nescafe izmiješajte s kipućom vodom, dodajte mlijeko i rum.
2.
Piškote skratite na visinu kalupa. Lagano ih s jedne strane namočite u kavu, te iz složite uz rub kalupa, pokrijte i dno kalupa piškotama.
3.
Nescafe rastopite u 3 žlice vruće vode. Mascarpone stavite u veću posudu dodajte mu otopljenu kavu, bourbon vaniliju, aromu vanilije, sve dobro promiješajte. Ako volite slađe kreme dodajte i ove 2 žlice šećera u prahu, meni je bez šećera taman.
4.
Bijelu čokoladu otopite, pa je lagano ulijevajte u mascarpone uz miješanje.
Vrhnje stucite s šlagfixom u čvrst šlag, te ga sjedinite s mascarponeom.
P.S. Ponekad radim i tako da 150 g čokolade otopim, a preostalih 50 g naribam, i umiješam na kraju u kremu.
5.
Polovicu kreme istresite na piškote. Preostale piškote izlomite na komadiće i poprskajte kavom. Utisnite u kremu i pospite kakaom. Na to rasporedite ostatak kreme i zagladite površinu.
6.
Ukrasite po želji. Meni je ostalo 5 piškota, pa sam ih usitnila, pomiješala s kraš expressom i poprskala s malo kave. Tu smjesu sam rasporedila na vrh torte, i još ukrasila otopljenom čokoladom.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari