nedjelja, 27. prosinca 2015.
VRAŽJA TORTA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
175 g mekanog margarina
90 g čokolade
175 ml vruće vode
300 g svijetlog šećera muscovado
3 jajeta
300 g glatkog brašna
1 i pol žličica sode bikarbone
1 i pol žličica praška za pecivo
1 žličica ekstrakta vanilije
150 ml kiselog vrhnja
Nadjev
400 g šećera u prahu
2 bjelanjka
4 žlice vruće vode
malo vinskog kamena (tartarata)
PRIPREMA
Razlomljenu čokoladu i vodu u jednoj posudi lagano miješajući zagrijavajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Pjenasto izmiješajte margarin i šećer. Postupno dodajte jaja i dobro tucite.
Margarinu primiješajte otopljenu čokoladu. Izmiješajte i prosijano brašno, sodu bikarbonu i prašak za pecivo, pa dodajte ekstrakt vanilije i kiselo vrhnje.
Namastite limove (3 kalupa promjera 20 cm), a dna im obložite papirom za pečenje. Ravnomjerno ih napunite smjesom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C oko 25 minuta, sve dok smjesa ne naraste, postane spužvasta na dodir te se počne odvajati od stijenki kalupa.
Kolače izvadite iz kalupa i položite na rešetku. Uklonite papir, a kolače ostavite da se hlade.
Pripremite nadjev: u vatrostalnoj zdjeli izmiješajte sve sastojke. Zdjelu postavite nad posudu punu vruće vode, pa smjesu oko 12 minuta miješajte električnim mikserom, sve dok ne postane bijela, gusta i čvrsta.
Polovicom premaza namažite i spojite 3 pripremljena sloja, a ostatkom premažite površinu i strane kolača. Malim, širokim nožem ukrasno naborajte površinu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari