liker

"

nedjelja, 27. prosinca 2015.

MAČJE OČI! OVO JE VEĆ GODINAMA NEIZOSTAVNI KOLAČ SVAKOG OBITELJSKOG OKUPLJANJA, A OBIČNO GA PRAVI MOJA MAMA.









JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 






Sastojci
Biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
1/2 praška za pecivo
1 žlica brašna
1 žlica kakaa

Krema
3 jaja
200 g šećera


200 g čokolade za kuhanje
150 g margarina / maslaca
malo ruma

*I još*
4 banane (birajte što duže i ravnije)
Priprema
Priprema biskvita
1.
Odvojite žumanjke i bjelanjke, te bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
2.


Žumanjke dobro izradite sa šećerom.
3.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te ih dodajte smjesi žumanjaka i dobro pomiješajte da se svi sastojci sjedine.
4.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
5.
Prebacite u veliki pleh (onaj od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
6.
Pecite na 180 stupnjeva oko 15 min.
7.
Pečeni biskvit izvadite iz pleha, odstranite papir i još topao zarolajte, te ostavite da se ohladi.
Priprema kreme
1.
Jaja i šećer pjenasto umutite i kuhajte na pari uz stalno miješanje dok se šećer potpuno ne otopi.
2.
Zatim dodajte usitnjenu čokoladu i kuhajte uz stalno miješanje dok se čokolada fino ne rastopi i ne sjedini.
3.
Kremu nemojte kuhati predugo da ne bi ispala pretamna. Dovoljno je 10 – 15 min.
4.
U toplu kremu dodajte malo ruma, promiješajte i ostavite da se ohladi.
5.
U ohlađenu kremu dodajte pjenaste izmješani margarin, te sve zajedno dobro izmiksajte.
Postupak rolanja
1.
Biskvit izravnajte i na njega razmažite polovicu kreme.
2.
Bananama odrežite krajeve. Dvije cijele banane složite jednu iza druge na jedan rub biskvita, a druge dvije na isti način stavite na suprotni rub biskvita.

  3.
Biskvit polako i pažljivo zarolajte s jedne i druge strane prema sredini. Roladu zatim preokrenite tako da rubovi biskvita budu s donje strane.
4.
Roladu premažite ostatkom kreme, te ukrasite iscrtavajući valovite crte po kremi pomoću vilice.
Posluživanje
Ovaj je kolač prava poslastica za čokoholičare. Krema je predivnog čokoladnog okusa i jednostavno se topi u ustima.
Ja doduše obično smanjim količinu šećera u kremi na 150g i dodam vanilin šećer. Na volim kad je kolač presladak.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.
http://www.coolinarika.com/

0 komentari