četvrtak, 4. veljače 2016.
PLAZMA TORTA SAMO ĆU REĆI SAVRŠENA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci:
Kora:
5 belanaca
5 kasika secera
5 kasika mlevenog plazma keksa
Fil:
15 zumanaca
250 g +4 kasike secera
1/2 l mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
375 g maslaca/margarina
ostatak od 300 g plazma keksa
100 g bele cokolade
I jos:
4 krem slaga sa ukusom vanile
Priprema:
Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kasika za 3 kore, ostatak sacuvajte za fil. Umutite belanca, dodajte secer i mlevenu plazmu pa ispecite kore na 200 stepeni oko 20 minuta. Za fil na pari skuvajte zumanca sa 250 g secera, posebno skuvajte pudinge u mleku sa 4 kasike secera.
Kada se filovi ohlade umutite ih sa margarinom ili maslacem, dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu cokoladu (ja sam ovog puta stavila obicnu mlecnu cokoladu) Po uputstvu na kesici umutite slag pa filujte tortu kora- fil-slag.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari