liker

"

četvrtak, 4. veljače 2016.

BRZA TORTA BEZ PEČENJA MALAKOFF TORTA








JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 



Sastojci
za koru i natapanje:
125 ml vode
sok od 1 narandže
sok od 1/2 limuna
100 g šećera
125 ml ruma
400 g (oko 70 kom.) piškota

za fil:
1 pak. kreme za torte od vanile
300 ml mleka
50 ml likera od jaja
50 g mlevenih lešnika
100 g maslaca
150 g šećera u prahu
za ukrašavanje:
250 ml slatke pavlake
1 kašičica šećera
1 vanilin šećer
1 kremfix
oko 12 kom. piškota
oko 50 g otopljene čokoladne glazure







Priprema
1.
Prokuvati vodu sa sokovima i šećerom, dodati rum i ohladiti. Pripremiti piškote i obruč forme za tortu vel. 26 cm.
2.
Umutiti fil po uputstvu sa pakovanja, pa izmešati sa ulupanim maslacem i šećerom. Na kraju umešati liker i lešnike.
3.
Na tanjir staviti obod forme, dole poređati 1 red natopljenih piškota, pa premazatiu sa pola krema, ponovo naneti sloj od piškota, pa ostatak krema, i na kraju prekriti piškotama. Ostaviti na hladnom oko 4 sata.
4.
Ulupati pavlaku sa šećerima i kremfixom, premazati odozgo i ukrasiti uz pomoć šprica.
5.

  Piškote prepoloviti i do pola ih umakati u glazuru, ređati na foliju i kad se stegne poređati ih po torti.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari