liker

"

srijeda, 20. siječnja 2016.

POHOVANA PILETINA "PIKANT"










JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 



SASTOJCI
8 šnicli od pilećeg belog mesa

Začinska smesa za paniranje:
1 šolja (2,5 dl) brašna
2 kašičice soli
pola kašičice bibera
pola kašičice muskatnog oraščića
2 kašičice đumbira u prahu
1 kašika slatke mlevene paprike
pola kašičice ljute mlevene paprike
1 kašičica belog luka u prahu




I još:
2 veća jaja
4 kašike vode
ulje za pohovanje




PRIPREMA
1. Pileća prsa iseći na šnicle, malo izlupati čekićem, posoliti i poprskati sa malo ulja,  pa ostaviti u frižider. Ukoliko nemate vremena, šnicle se mogu pohovati i odmah.

2. U činiji izmešati brašno i sve začine. U drugoj posudi, viljuškom umutiti jaja sa vodom.

3. Svaki komad mesa najpre uvaljati u brašno sa začinima, zatim u jaja, pa opet u brašno - pritiskajući da se smesa lepo "zalepi".

Ugrejati ulje u tiganju i kada se ugreje, pržiti meso, po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne postane zlatno-braon boje.
Kada porumene sa obe strane, vaditi na papirni ubrus da se ocede.


  Posluživanje
Recept je sa jednog američkog bloga, s tim što sam začinsku smesu prilagodila onome što trenutno imam u kući, od začina ;) Koristila sam belo i integralno brašno, pola-pola.
Meso je neverovatno mekano i pikantno!  Možete ga servirati uz krompir, bareno povrće ili integralni pirinač, uz sezonsku salatu
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari