liker

"

srijeda, 20. siječnja 2016.

MONTE TORTA SA KOMADIĆIMA LJEŠNJAKA

Q1






Recept za Monte tortu imam objavljen od početka pokretanja bloga. Često sam znala pomisliti kako ovu tortu mogu svrstati među one tražene, jer je zaista fenomenalna, ali cijelo vrijeme nisam imala uslikan presjek torte kako bi to mogli vidjeti. Bez obzira što sam ju često znala pripremati, odlučila sam ovaj puta sve ponovo uslikati da vam je mogu približiti. Inače kod nas rođendani ili neka druga slavlja ne prolaze bez ove Monte torte, tako da vam je od srca preporučujem, zaista je odlična. Od kada sam napravila ovu tortu koju sam objavila prije tri godine, malo sam se ispraksala oko pripremanja, tako da je sada predestavljam uz malo jednostavniji način pripreme. Slučajno sam u jednoj trgovini naletila na šlag u prahu sa okusom vrhnja i vanilije, tako da sam ovaj puta ukrasila tortu njime i stvarno mogu reći da je okusom dodatno obogatio tortu, baš kao šlag na kraju.


SASTOJCI

ZA BISKVIT:
15 dkg lješnjaka
6 bjelanjaka
6 žlica šećera

  6 žlica brašna
ZA KREMU:
6 žumanjaka
10 dkg šećera
2 vanilin pudinga
2 žlice brašna
1 l mlijeka
1 vanilin šećer
25 dkg margarina
I JOŠ:
20-ak dkg tamnog eurokrema
Oko 15 dkg petitbeure keksa
10 dkg čokolade za kuhanje
300ml vrhnja za šlag
BISKVIT SA LJEŠNJACIMA

1. Prvo lješnjake ispržite i u nekoj staroj krpi izlupajte (usitnite) ih batom za meso.
tucani lješnjaci
tucani lješnjaci







2. Rastavite okrugli kalup za tortu, postavite masni papir, te spojite obruč, višak papira koji viri sa vanjske strane odrežite. Papir premažite margarinom i pospite ga malo brašnom.
papir-u-kalupu
papir-u-kalupu






3. U kalupu rasporedite lješnjake.

tostirani-ljesnjaci

4. Bjelanjke izradite da očvrsnu, te postepeno dodavajte šećer, dobit ćete čvrsti snijeg.
5. Dodajte brašno koje pomiješate sa pjenjačom ili kuhačom.

  6. Bjelanjke rasporedite u kalupu preko lješnjaka.
tostirani-ljesnja
tostirani-ljesnjaci


ljesnjak-smjesa
ljesnjak-smjesa




7. Pecite na 180 stupnjeva 10-15 minuta.
kora
kora



8. Kada se ohladi, odvojite nožem stranice od obruča, te prevrnite na tacnu, tako da vam lješnjaci ostanu gore.
baza-torte
baza-torte





SUPER UKUSNE KREME

1. Izradite žumanke sa šećerom, dodajte 2 dc mlijeka, puding i brašno, ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljene sastojke i miješajte na srednjoj vatri.
3. Prekrijte sa prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
puding-fil




puding-fil

0 komentari