liker

"

subota, 9. siječnja 2016.

MEKANA MIRISNA POGAČA KOJA SE SMAŽE ZA TILI ČAS





Kuhajte srcem jer samo kad radimo ono sto volimo moze biti savrseno...

Mekana i socna,ja sam je pravila od obicnog kiselog testa,prelila sa uljem malo posolila.Ma smazali smo je zacas. :)



 
POTREBNO:
-500-600gr mekog brasna tip 500
-2dcl vode
-1dcl mleka
-1 jaje
-1/2 kvasca(pola kocke)
-2 kafene kasikice secera
-so 1 kafena kasikica
-1dcl ulja

Malo jos ulja da premesite,i da polijete pogacu.



 
PRIPREMA:
Ovo testo je dosta mekano i lepljivo,tako i treba da bude.U vanglu stavite

kvasac,secer,jaje,ulje,mlako mleko i vodu.Sve izmesate,dodate po malo brasna i mesite povlaceci rukom testo prema gore(prema vrhu vangle).Sada posolite.Mesite dok testo ne postane glatko,dodate jos malo brasna.Posto je testo jos uvek lepljivo i nezgodno za raditi.nalite u saku ulja i premesite.Pokrite sa krpom da stoji 30 minuta. Nauljite ruke,premesite testo.Ako vam je bas nezgodno,pospite malo brasna da mozete lakse raditi sa testom. Tepsiju pouljite,mozete raditi na dva nacina.Testo staviti odmah u tepsiju i rukama utapkati,rastanjiti.Ili na radnu povrsinu razvuci pa prebaciti u tepsiju.

Testo razvucite debljine malo vise od jednog prsta. Zasecite po duzini pogacu,malo premazite uljem i posolite.Ostavite 15 minuta da stoji i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.Kada je gotova prekrite krpom da jos omeksa

Izvor: http://www.serpica.net/2014/07/pogaca_16.html

0 komentari