liker

"

nedjelja, 24. siječnja 2016.

LEDENO NEBO! KREMASTI UŽITAK…








JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 




Sastojci
Tijesto:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica oštrog brašna
2 dl mlijeka
Krema:
7 žumanjaka
7 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna


3 vanilin šećera
7 dl mlijeka
25 dag margarina
2 šlag pjene (ili 4 dl slatkog vrhnja)

Priprema
1.
Bjelanjke istući u čvrst snijeg, zatim dodati šećer, opet miksati i na kraju lagano umiješati brašno.
Uliti u nauljen i pobrašnjen lim (20×40) i peći na 150°C.
Kad je biskvit pečen, zakuhati 2 dl mlijeka i time ga još vrućeg preliti.
2.


Za kremu umutiti žumanjke s vanilinom i šećerom, zatim odvojiti malo mlijeka od 7 dl i uliti u smjesu, na kraju dobro umiješati brašno da ne bude grudica.
Smjesu skuhati u preostalom mlijeku. Kremu ohladiti i izraditi s margarinom.
3.

  Ohlađeni biskvit premazati kremom, a na kremu staviti tučeno slatko vrhnje zaslađeno po želji ili šlag pjenu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari