nedjelja, 24. siječnja 2016.
ČUPAVA KREMPITA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
1 paket lisnatog tijesta
4 pudinga Galetta vanila Dr.Oetker
(bez kuhanja)
1 l mlijeka iz hladnjaka
1 l šlaga (Hopla) iz hladnjaka
šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
U veću posudu uliti malo mlijeka, pudinga i šlaga (tekući, neumućen).
To umutiti mikserom, pa, neprestano miksajući, dodavati naizmjenično mlijeko, puding i šlag, svaki put pomalo dok se sve ne utroši.
Mutiti dok se ne dobije čvrsta smjesa, pa spremiti u hladnjak dok se ne naprave kore. Pokriti prozirnom folijom.
2.
Ispeći dvije kore lisnatog tijesta na obrnutoj strani tepsije u koju će se kasnije slagati kolač, na 200"C dok ne porumene.Tepsija je velika, od pećnice. Malo kore nabosti vilicom da se ne napušu.
Jednu koru, onu koja se mrvi, malo jače ispeći, da preplane. Ohladiti.
U tepsiju složiti svjetliju koru, rasporediti kremu, pa po kremi izmrviti onu preplanulu koru.
Posuti šećerom u prahu.
3.
Gornju koru po želji možete izrezati na kocke, a ne mrviti, ali je meni ovako draže, jer i sutradan bude hrskava.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari