liker

"

ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

CRNO-BIJELA FANTAZIJA! ČOKOLADNA, MEKANA I KREMASTA, CRNO-BIJELA FANTAZIJA OSIGURAT ĆE VAM SAME DESETKE I ODMAH DOĆI NA PRVO MJESTO LJESTVICE OMILJENIH SLASTICA VAŠE OBITELJI.









JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna




 





Sastojci
Za biskvit:
6 jaja
80 g šećera
4 žlice ulja
60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
15 g Kakaa u prahu Dolcela (2 žlice)
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
80 g popečenih mljevenih lješnjaka

Za svijetlu kremu:
80 g Gussnela Dolcela
100 šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
800 ml mlijeka
250 g maslaca

Za tamnu kremu:
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade
Za glazuru:
150 g čokolade
50 g maslaca

Priprema
Za biskvit:
1.
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umiješajte mljevene lješnjake. Smjesu razdijelite na dva dijela. Pecite biskvite na 180°C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.
2.
Preko biskvita u tepsiji nanesite svjetlu kremu, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakom tamnom kremom. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Svijetla krema:
1.
Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni Gussnel i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta. Kremu ohladite uz miješanje i na kraju umiješajte razrađeni maslac sobne temperature.

  Tamna krema:
1.
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, uklonite s vatre i dodajte čokoladu te miješajte dok se čokolada ne otopi.
Posluživanje
Kolač poslužite narezan na kocke.
Savjet
Biskvit možete ispeći i u jednom dijelu te na njega nanijeti bijelu, a zatim tamnu kremu.

Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.



http://www.coolinarika.com/

0 komentari