liker

"

četvrtak, 10. prosinca 2015.

ZAPEČENI KUPUS S PIREOM I KOBASICAMA :)))









Kiseli kupus obožavamo, i u zimskim mjesecima često ga pripremam. Kako ne bi uvijek bilo po istome, volim probati nove recepte. Ova kombinacija nas je oduševila, stoga sam odlučila podijeliti recept s Vama.

SASTOJCI
• 1 glavica luka
• 1 velika mrkva
• 500 g rezanog kiselog kupusa



• 50 g Pancete Podravka
• 2 lista lovorike
• 1 ravna žlica crvene paprike
• malo češnjaka u prahu, soli i papra
• 300 g kobasica

za pire
• 4 srednja krumpira ( oko 600 grama)
• 2 žlice maslaca
• oko 1dcl mlijeka
• malo papra, soli, muškatnog orašćića



PRIPREMA
Luk i pancetu  sitno nasjeckajte, mrkvu krupno naribajte, kiseli kupus stavite u veće cjedilo i isperite toplom vodom.

Luk popržite na ulju da postane staklast, dodajte mu mrkvu, pancetu i kupus, još kratko popržite, pa podlijte s malo vodom.

Redom dodajte sve začine. Nakon 10-ak minuta, dodajte i kobasice. Smanjite vatru, kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta, po potrebi podlijevajte s malo vode.

Krumpir ogulite, operite, narežite na ploške, istresite u lonac, ulijte vodu, lagano posolite i kuhajte oko 20 minuta.

Ocijedite ga, zgnječite, pa umiješajte maslac i vruće mlijeko. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Vatrostalnu posudu namastite, pa u nju rasporedite kupus. U sredini kupusa napravite rupu pa je ispunite pireom. Kobasice narežite na ploške, posložite po jelu, te sve zajedno zapecite oko 20 minuta.

POSLUZIVANJE
Kiseli kupus uvijek radim na ovaj način s ovom kombinacijom začina.  Do sad nisam radila pire, ni pekla u pećnici,  nego sam sve skupa kuhala u jednom loncu, s krumpirom i kobasicama narezanim na ploške. Ideju za ovu kombinaciju sam našla listajući jedan od starijih brojeva Lise, i jako nam se svidjela.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari