utorak, 29. prosinca 2015.
ROLAT U OBLATNI SA KREM BANANICAMA
SASTOJCI
200 ml mleka
300 g mlevenog keksa
200 g margarina
200 g secera
1-2 kesice vanil secera
8 krem bananica
2 oblatne
esencija (ruma, maline…) (opcionalno)
cokoladna glazura (opcionalno)
PRIRPEMA
Mleko, keks, margarin, secer i vanil secer staviti zajedno u jednu serpu pa na sporet da malo provri, dodati jos keksa ili mlevenih oraha da se dobije lepa gustina. Skloniti sa sporeta i mozete dodati koju kap neke esencije po vasem izboru.
Od ove smese dobiju se 2 filovane oblatne, a oblatne se filuju na sledeci nacin: oblatnu staviti na mokru krpu i poklopiti opet sa mokrom krpom, zatim opet staviti oblatnu i mokru krpu, sacekati da oblatne omeksaju, kad su omeksale namazati jednu oblatnu sa polovinom fila, odmah do ivice poredjati 4 krem bananice i uvijati u rolat. Ostaviti u frizider malo da se prohladi.
POSLUZIVANJE
Esencija se ne mora stavljati, ja sam je stavila cisto da bude malo ukusnije. Koristila sam esenciju ruma. U frizideru je dovoljno da stoji nekih pola sata i onda se moze seci. Cokoladna glazura je opcionalna.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari