liker

"

utorak, 29. prosinca 2015.

BOEM









Ovaj kolac je izvrstan obavezno ga probajte a ovo sto vam prestavljam je moja verzija




 







SASTOJCI
Tijesto
10 bjelanjaka
28 dkg šećera
28 dkg prženih mljevenih lješnjaka
2 žlice kakaoa
1 žlica brašna
1/2 pr.za pecivo



Krema
1 l mlijeka
20 dkg šećera
1 puding od vanilije
6 žlica brašna
10 žumanjaka
20 dkg margarina
5 dkg maslaca
2 štangice čokolade za kuhanje

Za posipanje
lješnjaci ili ribana čokolada



PRIPREMA
Tijesto
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i dodajte šećer pa još dobro izradite
Posebno izmiješajte brašno, pr.za pecivo i kakao pa sve zajedno prosijati

U bjelanjke i šećer dodati pržene mljevene lješnjake i još izmješati
Na kraju lagano umiješati brašno sa ostalim sastojcima

Podijeliti na tri dijela(mjeriti većom žlicom da dobijete jednake dijelove)

Na papiru za pečenje peći kore jednu po jednu na 180 C 20 minuta ili ako imate pećnicu sa ventilatorom onda na 170 C(vrući zrak za tri razine) isto 20 minuta

 
Krema
Jedan dio mlijeka izmješati sa svim sastojcima osim margarina, maslaca,čokolade i skuhati u preostalom zakuhanom mlijeku.

U hladnu kremu umiješati izrađeni margarin i maslac i podijeliti na tri jednaka dijela.
U jedan dio staviti otopljenu čokoladu

Slagati
kora-žuta krema-kora-čokoladna krema-kora-žuta kema
.
Posipati sa lješnjacima ili ribanom čokoladom

POSLUZIVANJE
Jedan savjet za kremu: Kada ju podijelite na tri dijela i kada u jedan stavite čokladu taj dio kreme će biti čvršći od onog žutog dijela.Zato umiješajte,kada odvojite ovaj dio u koji ide čokolada,još kockicu margarina.To sam sama dodala jer onda imam sva tri dijela kreme jednake čvrstoće.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari