liker

"

petak, 11. prosinca 2015.

PUNJENI KOTLETI SA SIROM I ZAČINSKIM BILJEM I PIRE KROMPIR S MLADIM LUKOMP










Naziv je dug a jelo je jako jednostavno i ukusno
Sastojci
4 svinjska ili teleća kotleta
100g svježeg sira
50g kiselog vrhnja
luk vlasac,sol,papar,vegeta
1 žlica brašna

za umak
200ml vode
1 žlica brašna
1 česanj češnjaka
začini
pire

 
600g pirea
2 mlade kapulice
50ml kiselog vrhnja
1 žlica maslaca
sol i papar

Priprema
1.

 
Pomješajte sir vrhnje i luk vlasac i posolite.
Ako je suhi vlasac potopite ga u vodu pa ga tek onda dodajte siru.
Možete dodati i druge začinske biljke .
2.
Kotletima zarežite džepiće.
3.
Nafilujte ih sirom i zatvorite čačkalicom
4.
Posolite ih povegetajte
5.
Umočite u brašno i frigajte na ulju po par minuta sa svake strane.
Sada ih izvadite vani
6.
UMAK:Sa tave na kojima su se frigali kotleti ocjedite višak masnoće.
Na tu tavu stavite brašno,češnjak ,vodu i začine i prokuhajte par minuta na kraju dodajte žlicu maslaca
7.
PIRE:
Popržite mladu kapulicu na malo masla.
Propasiranom pireu dodajte kapulicu,vrhnje sol i još jednom propasirajte
8.
Servirajte toplo

http://www.coolinarika.com/

0 komentari