liker

"

petak, 11. prosinca 2015.

KRUMPIRUŠA DE LUXE









Ovo je moje omiljeno jelo, toplo ili hladno, krumpir, kore, sol, luk i papar i malo masnoće slanina ili čvarci, kako je radila moja majka, danas sam ga malo obogatio, jer imamo pune frižidere svačega, osnovna aroma je kombinacija krumpir i papar…...
Sastojci
Krumpiruša de luxe
1000 gr oćišćenog krumpira
3 manje glavice luka
3 lista tj šnite špeka i/ili pršuta
1 žlica soli (to po ukusu ili vrsti suhog mesa)
1 žličica svježe mljevenog papra
500 gr kora za svijaču (12 listova)
1 jaje


0,5 l kiselog vrhnja
Preljev
3 žlice masnoće po izboru
3 dl vode
1 žličica soli

Priprema
1.
Izdinstajte luk i slaninu na malo masnoće
2.
Oguljeni krumpir zajedno s lukom i slaninom , te začinima, izmiksajte u mikseru
3.
Umutite vrhnje i jaje
4.


Zakuhajte vodu, masnoću i sol i pustite da se malo prohladi…
5.
Mažite tekućinom koru po koru (ukupno 2), razmjestite krumpir i razmućeno vrhnje s jajem na cca 2/3 površine , zarolajte, premažite još tekućinom i stavite peći na 200 cca 30 minuta
6.
Nakon 30 min. još premažite s tekućinom od masnoće i vode i ispecite do kraja
7.
Oprez sa soli s obzirom ako je domaće suho meso , može malo manje …
8.
Ja sam miksao sastojke, ispalo je super , jer sam bio lijen, vi možete krumpir sitno nasjeckati ili naribati, kao što se obično i radi
Posluživanje
Služite toplo kao glavno jelo uz salatu, kao prilog ili je ukusno i hladno, može biti i predjelo…..

http://www.coolinarika.com/

0 komentari