liker

"

petak, 25. prosinca 2015.

PALAČINKE (OSNOVNI RECEPT)









JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 





Sastojci
2 cijela jaja
200 g glatkoga brašna
200 ml mlakog mlijeka
200 ml gazirane mineralne vode
1 žlica ulja


1 žlica otopljenog maslaca
prstohvat soli

Priprema
1.
Umutiti jaja, dodati polovicu mlijeka i brašna te sve lijepo sjediniti. Zatim dodati drugu polovicu mlijeka, mineralnu vodu, ulje, maslac, sol i lagano dodavajući brašno umutiti u jednoličnu smijesu bez grudica. Ostaviti da odstoji 20-ak minuta da se, ako je slučajno ostala koja, može istopiti i zadnja mrvica brašna.
2.
Tavu za palačinke podmazati sa par kapi ulja (ja koristim silikonsku četkicu za kolače) i dobro je zagrijati. To ponavljeti svaki put prije nego što sipate smijesu u tavicu.


3.
Istresti jednu kutlaču smijese i ravnomijerno je razliti po tavi. Peći kratko, minutu, dvije, pa je preokrenuti na drugu stranu i ispeći da porumeni.

 
4.
Pečene palačinke slagati na tanjur, jednu na drugu, te nakon što ste ispekli zadnju poklopiti prevrnutim tanjurom.
Posluživanje
Moji ih najviše vole slatke, ali filovati ih možete sa bilo čime. To prepuštam vašoj mašti i ukusu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani.
http://www.coolinarika.com/

0 komentari