petak, 25. prosinca 2015.
NJEŽNA ROLADA! MOJOJ OBITELJI NAJDRAŽA!
Neki dan smo djeci kupovali koješta, između ostalog i "Tender" roladice. Kaže meni muž: "ajd’ ti to napravi". Ja sva u nevjerici ispalim: "pa što je tebi, kako ću uspjeti napraviti tako meki biskvit, ne znam jel’ moguće". I onda sam mozgala, mozgala i sjetila se. Ipak je moguće!!!
SASTOJCI
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica glatkog brašna
3 žlice kakaa
5 gr praška za pecivo
100 ml mlijeka
100 ml ulja
KREMA
1 puding od čokolade
šećera po želji
300 ml mlijeka
50 gr čokolade za kuhanje
125 gr margarina za kreme
Glazura
100 gr čokolade za kuhanje
ulje
PRIPREMA
Biskvit
1.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.
2.
Žutanjke i šećer pjenasto izmutiti.
3.
U žutanjke dodati ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i kakao pa sve dobro promiješati pazeći da ne ostanu grudice.
4.
Na kraju pažljivo umiješati tučene bjelanjke.
5.
Pećnicu zagrijati na 180*C.
6.
Lim za pečenje promjera 40×35cm (od pećnice) obložiti papirom za pečenje.
7.
Izliti smjesu u lim za pečenje i peći oko 10 minuta na 180*C.
8.
Pečeni biskvit dobro ohladiti. Ne rolati ga prije premazivanja kremom.
Krema
1.
U zdjelicu odvojiti malo mlijeka, dodati puding i šećer pa dobro promiješati da ne ostanu grudice.
2.
U posudu uliti ostatak mlijeka i zakuhati.
3.
U vruće mlijeko dodati puding i skuhati ga.
4.
U još vrući puding dodati čokoladu i dobro promiješati da se čokolada skroz otopi.
5.
Puding dobro ohladiti.
6.
U ohlađeni puding umiješati margarin i kremu dobro izraditi.
Ohlađeni biskvit premazati kremom i zarolati.
Za glazuru otopiti čokoladu i ulje pa preliti preko rolade.
Prije konzumacije roladu dobro ohladiti.
Posluživanje
Roladu čuvati na hladnom, ako ju uspijete čuvati! :))))
Poigrajte se s biskvitom pa umjesto jedne rolade izrežite biskvit i napravite male roladice koje ćete svaku posebno preliti čokoladom. Klinci će uživati.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari