srijeda, 23. prosinca 2015.
IZUZETNO JEDNOSTAVNA BAKLAVA BEZ KORA SA JOGURTOM
Mene lično je oduševila. Sve preporuke
Sastojci
100 gr mlevenih oraha
100 gr suvog grožđa
1 čaša jogurta
1 šoljica ulja
3 šoljice mleka
3 šoljice brašna
3 šoljice griza
1 prašak za pecivo
Sirup:
400 g šećera
500 ml vode
sok od jednog limuna
Priprema
U vanglicu staviti orahe, suvo grožđe, jogurt, mleko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmešati. Sipati u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 180 C stepeni.
Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min…Iseći na željeni oblik. Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta… Napomena: ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća – ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.
Izvor: stil.rs
0 komentari