liker

"

nedjelja, 11. prosinca 2016.

JEDNOSTAVNE I BEZ PEČENJA...BAJADERA SA ČOKOLADOM









Sastojci
Podloga
270 g pereca
300 g kikiriki maslaca
200 g maslaca
1 vanilija
150 g secera u prahu


  Nadjev
150 g mlijecne cokolade
250 g kikiriki maslaca
Glazura
200 g tamne cokolade
120 g maslaca
Dekoracije
usecerene ruzine latice
cokoladna srca-praline

Priprema
1.
Perece samelji u multipraktiku sto sitnije . U manjoj posudi otopi kikiriki maslac , maslac i vaniliju na laganoj vatri . Mijesaj dok se sve ne otopi . Otopinu masla dodaji polako na tubi na vrhu multipraktika uz stalno mijesanje . Sve ce izgledati kao rijetka masa , ali tako treba biti .
2.
Smjesi dodaj secer u prahu i nastavi mijesati sa prekidima jer ce smjesa postati tvrda i mrvicasta kada jednom dodas secer . Sve prebaci u vecu zdjelu za mijesanje i jos malo izmijesaj kao kada kruh mijesis , dok se sve ne ujednaci .


  3.
Dublji pleh velicine 20 X 30 cm oblozi papirom za pecenje tako da uglove dobro presavijes . Dobivenu smjesu za podlogu ispi u pleh i ravnomjerno utisni po dnu oblozenog pleha . Ostavi sa strane do upotrebe .
4.
Nadjev napravi tako sto ces cokoladu i kikiriki maslac otopiti na pari u jednolicnu i glatku masu . Prelij nadjev preko podloge i sve stavi u hladnjak na nekoliko sati ili u frizer na 30 min da se sve lijepo stisne i da bude lakse rezati .
5.
U medjuvremenu na pari otopi cokoladu i maslac za glazuru . Povremeno promijesaj , dok sve ne bude fine i  glatke strukture .
6.
Ohladjeni kolac izvadi iz pleha i ostrim nozem narezi na stangice zeljene velicine . Jednu po jednu stangicu utapaj u cokoladu i ostavi na resetku da se dobro ocijede i cokoladna ocaklina skruti .
7.
Gotove stangice ukrasi sa usecerenom ruzinom laticom i cokoladnim srcem , ili po svom nahodjenju . Mogu dugo stajati na sobnoj temperaturi u cvrsto zatvorenoj kutiji .

0 komentari