liker

"

ponedjeljak, 25. travnja 2016.

ZAGREBAČKE KREMŠNITE!







SASTOJCI
TIJESTO
4 jaja
12 dkg šećera
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa


KREMA
1 l mlijeka
6 žumanjaka
6 žlica šećera
7 žlica brašna
1 dcl mlijeka
2 vrečice vanilin šećera
20 dkg margarina

ŠAUM
6 bjelanjaka
12 žlica šećera u prahu


GLAZURA
10 dkg čokolade
3 žlice vode
5 dkg margarina

PRIPREMA
ZA TJESTO pjenasto izmiksati žumanjke i šećer. Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Istući snijeg od bjelanjaka i lagano sve izmješati. Pola smjese staviti peči u pleh obložen papirom kako bi lakše izvadili pečeni biskvit. Peči 10 min na 180.
Nakon toga ispeči i drugu polovicu smjese. Pečenu poškropiti mlijekom.
ZA KREMU staviti kuhati 1 l mlijeka, u nju staviti šećer i vanilin šećer. Žumanjke izmiksati sa brašnom i 1 dcl mlijeka, ukuhati u mlijeko 5 minuta. U hladno umiksati margarin. Premazati pečeni biskvit i poklopiti drugom polovicom koju sada isto poškropite mlijekom.
ZA ŠAUM istući bjelanjke u čvrsti snijeg na pari, dodavati po jednu žlicu šećera. Miksati oko 20 minuta. Još toplo premazati na kolač.
ZA GLAZURU rastopiti čokoladu, vodu i margarin i izliti na šaum.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari