liker

"

ponedjeljak, 25. travnja 2016.

TROSTRUKI UŽITAK








SASTOJCI
Biskvit:
•  6 bjelanjaka
•  200 g šećera
•  150 g orasa
•  30 g brašna (3 žlice)
•  20 g prezle (2 žlice)




Krema:
•  6 žumanjaka
•  200 g šećera
•  2 pudinga okus vanilija
•  7 dl mlijeko
•  250 g margarina
•  100 g otopljene čokolade

Glazura:
•  100 g čokolade
•  70 g margarina
•  1 žlica ulja




još potrebno:
•  1 kutija petit keksa
•  0,2 dl instant kave

PRIPREMA
1. Sastojke za biskvit izmješati i izliti u veliki lim iz pećnice. Ispadne tanko i dosta se brzo ispeće (na 200oC).
2. Krema: Žumalnjke, šećer i puding umiješati sa malo mlijeka i u ostaloj količini mlijeka skuhati kao puding. U hladno dodati margarin i podijeliti u dva dijela. U jedan dio dodati otopljenu čokoladu.
3. Na biskvit namazati prvo kremu sa čokoladom, na to poslagati kekse koje smo umoćili u kavu, a na kekse žuti dio kreme. Sve prošarati glazurom od čokolade.pogled odozgora

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari