ponedjeljak, 25. travnja 2016.
TROSTRUKI UŽITAK
SASTOJCI
Biskvit:
• 6 bjelanjaka
• 200 g šećera
• 150 g orasa
• 30 g brašna (3 žlice)
• 20 g prezle (2 žlice)
Krema:
• 6 žumanjaka
• 200 g šećera
• 2 pudinga okus vanilija
• 7 dl mlijeko
• 250 g margarina
• 100 g otopljene čokolade
Glazura:
• 100 g čokolade
• 70 g margarina
• 1 žlica ulja
još potrebno:
• 1 kutija petit keksa
• 0,2 dl instant kave
PRIPREMA
1. Sastojke za biskvit izmješati i izliti u veliki lim iz pećnice. Ispadne tanko i dosta se brzo ispeće (na 200oC).
2. Krema: Žumalnjke, šećer i puding umiješati sa malo mlijeka i u ostaloj količini mlijeka skuhati kao puding. U hladno dodati margarin i podijeliti u dva dijela. U jedan dio dodati otopljenu čokoladu.
3. Na biskvit namazati prvo kremu sa čokoladom, na to poslagati kekse koje smo umoćili u kavu, a na kekse žuti dio kreme. Sve prošarati glazurom od čokolade.pogled odozgora
Izvor: http://www.coolinarika.com/
0 komentari