srijeda, 27. travnja 2016.
Prizrenska tespišta
ovo je stari recept koji se prenosi s kolena na koleno….ja ovaj kolač
obožavam a i moji ukućani.. sočan je i što više stoji sve je lepši (kod mene to
nije slučaj)…tople preporuke <3
Sastojci 10 osobe
Testo:
250 ml. vode
250 ml. ulja
3 šolje od 250 ml. brašna
250 g. mlevenih oraha
1/2 kesice Prašak za pecivo Docela
Šerbet-agda (slatki preliv)
250 ml. vode
500 g. šećera
1 kesica Vanilin šećera Dolcela
Priprema
1. Prokuvati vodu i ulje pa kad proključa staviti brašno-promešati i dobro sve sjediniti i
malo prohladiti (da masa može da se mesi).
Zatim u prohladjenu masu staviti 250 gr.oraha i pola praška za pecivo.
Sve dobro sastaviti pa staviti u tepsiju (debljine testa malog prsta)…Iseći na željene
kocke i peći na 180.C oko 30min.
Ohladjenu tespištu preliti sa vrelim šerbetom…. dim.pleha 34 x 22
www.coolinarika.com
0 komentari