SASTOJCI
ZA SUHE SASTOJKE POTREBNO JE
250g. mljevenog keksa(petit-beurre,plazma,albert)
250g. mljevenog rogača
1 vrećica vanilin-šećera
ZA MLIJEČNU SMIJESU POTREBNO JE
250ml. mlijeka
300ml. slatkog vrhnja
100g. smeđeg šećera
ZA ČOKOLADNU GLAZURU POTREBNO JE
100g. tamne čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
PRIPREMA
Suhu sastojke za kolač;mljeveni keks,vanilin-šećer,i mljeveni rogač,dobro izmiješajte.
Mlijeko,smeđi šećer(može i bijeli-kristal),ako više volite,i slatko vrhnje za šlag,stavite da se kuha,i lagano miješajte,da se šećer otopi.
Sklonite s vatre,prelijte,preko suhih sastojaka.,i sve dobro izmiješajte.
kompaktnu smijesu,preručite u duguljasti kalup,obložen,folijom,smijesu ravnomijerno rasporedite.
Neka se "odmara",1-2 sata.
kolač preokrenite,skinite foliju,i prelijte čokoladnom glazurom.
ZA GLAZURU
otopite čokoladu i ulje na laganoj vatri,ili na pari,i prelijte kolač.
POSLUZIVANJE
gotov kolač ostavite da se stegne i ohladi,po želji možete ga poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari