liker

"

ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

PRHKE SUBARICE! OBOZAVAMMM, KOLACIC MOG DJETINJSTVA :)








Sastojci
2 jaja
5 kas. secera
80 g. maslaca (omeksalog na sobnu temperaturu)
1/2 l. ili 290 g. brasna
1 prasak za pecivo
fil:
250 g. mljevenih orasa

 
150 ml. secera
1 vanilija secer
1 dl. mlijeka
120 g. maslaca
glazura i posip okolo:
200 g. cokolade za kuhanje
5 kas. ulja
150 g. mljevenih orasa

Priprema
1.
Jaja i secer pjenasto izmjesati pjenjacom kratko, tek toliko da se poveze, dodati maslac, brasno promjesano s praskom za pecivo.
Sve zamjesiti rukama u mekasno tijesto koje se ne lijepi za ruke.
Valjati odmah, jakooo tanko 3 ml. otprilike.
Tijesto se bas digne kada se ispece.
Velicina casice je 4 cm

2.
Peci u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva.
Svega 5 minuta.
Kolacici moraju ostati bijeli, i mekanu budu kada i ohlade ali ipak nekako prhkasti i bas ukusni.
Kada okrenete pecene kolacice izgledaju ovako kao na sliki ;)
Kolacica ima za 2 velika pleha od rerne.
3.
Staviti mlijeko da provrije usuti obe vrste secera, kada se secer istopi dodati mljevene orase.
Sve dobro promjesati, jako brzo ide.
Pustiti da se skroz ohladi.
Zatim dodati hladni predhodno izmiksani maslac.

 
4.
Cokoladu istopiti na pari s uljem.
Uzeti jedan kolacic i nafilovati ga s jednom ali prepunomm kasikicom fila od orasa.
Zaklopiti drugim kolacicem.
Umociti ga sa strane cokoladom pa u mljevene orase.
Cuvati gotove subarice u frizideru.
Mozete ih odmah jesti :) odlicni su, ali najbolji jos 1 dan kada prenoce.

5.
Ja sam pravila za Uskrs i danas opet, kod mene ne prezive vise od 2 dana :)
Uzivajte, dobar tek :)

Posluživanje
IZVINJAVAM SE SVIM CURAMA KOJE SU PROBALE OVAJ RECEPT KOJE SU IMALE PROBLEME S KREMOM, NORMALNO DA SU I IMALE KADA SAM NAPISALA KRIVO OMJER MLIJEKA :(
UZASNO MI JE ZBOG TOGA, ISPRAVNO JE 1 DL. A NE 2 DL.
sto puta sam pregledala recept i krivo napisala po orginalu i je tako, ali sam i sama vidjela da to nije u redu pa sam preuredila kako i treba, krivo sam samo mlijeko za fil napisala, nije 2 dl, nego 1 dl.
to cu ispraviti sada odmah u receptu, zao mi je jos jednom zbog MOJEE greske!!!

0 komentari