liker

"

utorak, 1. ožujka 2016.

DOMAĆICA TAKO DRAGA TORTA I JAKO UKUSNA ZAVRNITE RUKAVE I IDEMO NA POSAO :)










Sastojci
biskvit
300g keksa domaćice
100g maslaca
fil
500g mascapone sira
500ml slatkog vrhnja
200ml kiselog vrhnja
250g čokolade za kunanje
2 žlice kakaoa
100g šećera u prahu

 
1 žlčiica istant kave(ako volite )
1 vrćica želatine
glazura
100g čokolade
100g kreme
par keksića za ukrašavanje

Priprema
1.
Izmrvite keks i dodajte mu otopljeni maslac pa povežite

2.
Obložite lim pek papirom i rukama utisnite biskvit i stavite na hlađenje

3.
Izmiksajte slatko vrhnje sa šećerom u prahu
4.
Izmiksajte kiselo vrhnje,kakao,kavu,i na kraju otopljenu čokoladu,u ovu sjesu dodajte otopljenu želatinu i mascapone sir

 
5.
Odmah dodajte i tučeno slatko vrhnje i još jednom dobro izmiksajte.
Sto grama od ove kreme odvojite za glazuru

6.
Ostatak kreme izlijte u kalup sa biskvitom.
Dobro poravnajte i ostavite na hlađenje

7.
GLAZURA:Otopite kremu koju ste odvojili i čokoladu na pari i pustite da se malo prohladi te prelijte preko torte(obruč nemojte skidati tek kad se torta ohladi)

8.
Tortu ukrasite keksom

0 komentari