liker

"

nedjelja, 6. ožujka 2016.

BOŽIĆNE KIFLICE








SASTOJCI
Tijesto
250 g maslaca
300 g brašna /najbolje pola oštrog pola glatkog/
5 žlica hladne vode
1 žlica jabučnog octa


 
Nadjev
mljeveni orasi / lješnjaci / bademi
domaća marmelada


 
PRIPREMA
Od svih sastojaka zamijesiti tijesto i ostaviti pola sata u hladnjaku (može, ali i ne mora)
Za nadjev pomiješati mljevene orahe/lješnjake/bademe sa domaćom marmeladom po želji.

Tijesto razvaljati na debljinu 2 mm i rezati u kvadratiće 5 x 5 cm i u svaki staviti malo nadjeva i oblikovati kiflice.

Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje i složiti kiflice. Peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° C oko 20 minuta dok kiflice blago ne porumene. Pečene kiflice malo ohladiti i uvaljati u šećer u prahu pomiješan s vanilin-šećerom.

Meni najdraži nadjev je lješnjak sa marmeladom od marelica ili mandarina.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari