liker

"

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

VESNA KOLAČ









JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 



SASTOJCI
Biskvit
2 šalice brašna
1 šalica šećera
1 prašak za pecivo
3 jaja
pola šalice ulja
pola šalice mlijeka
2 žlice gorkog kakaoa



Krema I
700 ml sirupa/soka od višnje
2 vrećice praška z apuding s okusom vanilije

Krema II
500 g mascarponea ili sviježeg sira*
200 g šećera
1 kiselo vrhnje

Glazura
200 g čokolade za kuhanje
3 žlice ulja

I još..
višnje iz likera/kompota

xxx
PRIPREMA
Biskvit
Stavite da se pećnica grije na 180 stupnjeva celzijevih. Sve sastojke ubacite u posudu za miksanje i mikserom mutite dok ne dobijete homogenu smjesu,izlijte u namašćeni i pobrašnjeni protrvan te stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30-35 minuta.

Po želji posipajte višnje po biskvitu prije nego na njega namažete kremu.

Krema I
Odvojite od soka/sirupa 2 dl i ostatak (5 dl) stavite na štednjak da se zagrijava. Onih 2 dl pomiješajte s prahom z apuding u jednoličnu smjesu pa izlijte u ostatak sirupa i miješajte dok jako ne zgusne. Stavite da se hladi sa strane.

Krema II
Koristite koji hoćete,s mascarponeom je kolač malo teži i slađi dok sa sviježim sirom bude lakši i osvježavajuć.

Mikserom mutite šećer i sir dok ne dobijete jednoličnu kremu .
U kremu II dodajte (mlaku) kremu I i miksajte dok ne postane jednolično. Time premažite biskvit.


  Glazura
Na pari otopite čokoladu s uljem i prelijte preko kolača.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari