utorak, 23. veljače 2016.
TORTA BONBONA
SASTOJCI
Tijesto
4 jaja
4 žlice šečera
1 žlica ostrog brašna
7 žlica mlevenih oraha
preliv za tijesto:
1 šoljica kuhane crne kafe
Fil
150 gr. mlevene kekse
250 gr. mlevenih oraha
2 dcl. Coca-cola
250 gr. margarin
200 gr. šečera u prahu
100 gr. rastopljene čokolade
250 ml. slatke pavlake iz tetrapaka za miksanje
xxx
PRIPREMA
Zagrejte pečnicu na 180 stepeni.
Izmiksajte prvo bjelanca , zatim dodajte šečer, miksajte dok ne bude gusto.Dodajte žumanjca , zatim orahe i brašno dodajte i izmješajte drvenom kuhačom.Izlijte u kalup za torte 22 cm. i pecite 20-25 minuta.
Skuhajte jednu šaljicu crne kave, procjedite je od taloga i kad bude tijesto ohlađeno proprskajte i upotrebite svu kafu.
Mlevene kekse i orahe prelijte sa coca-colom i lijepo izmješajte da se ujednači.
U drugu posudu izmiksajte pjenasto margarin i dodajte prah šečer i miksajte dok se ne ujednači.Zatim margarin dodajte u smjesu sa keksima i zatim mikserom lijepo izmiksajte.
Ovu kremu podjelite na dva djela i u jednom dijelu dodajte rastopljenu čokoladu.
Zatim na koru namažite prvo tamni deo i odozgo svijetli deo i stvite da se ohladi u frižider.
Vrhnju ako nije slatko dodajte šečera i izmiksajte u gustu kremu.Namažite cijelu tortu i ohladite opet u frižider.Ukrasite po želji.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari