srijeda, 17. veljače 2016.
PUSTINJSKA OLUJA- DEFINITIVNO, MOJ OMILJENI DESERT KOJI MORATE PROBATI :
SASTOJCI
7 jaja
14. kašika šećera
200 gr kokosovog brašna
250 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
2. šlag kreme od vanilije
PRIPREMA
KORA
Sedam bjelanaca pjenasto umutiti u posudi, zatim dodati sedam kašika šećera. Kada ste sve to dobro umutili, u smjesu dodajte 200 gr, kokosa te sjediniti. Dobivenu smjesu izliti u posudu za pečenje koju ste prethodno pouljili i peći na mlakoj temperaturi oko 15 min.
FIL
U posudi staviti sedam žumanaca i sedam kašika šećera i dobro ih izmutiti. Zatim dodati margarin i dobro sjediniti.
Čokoladu za kuhanje od 100 gr. rastopiti (ja je topim sa 2/3 kašike ulja), zatim ohladiti i dodati prethodnoj smjesi i sve sjediniti.
KREMA
Umutiti dvije šlag kreme od vanilije
Kada se kora ohladi, na nju staviti cijeli fil, a preko fila kremu od vanilije. Kolač je najbolje odmah isjeći na kocke.
Kolač staviti u frižider na 2/3 sata i onda je spreman za posluživanje.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari