liker

"

utorak, 2. veljače 2016.

PUNJENO ROLOVANO ( LISNATO TIJESTO )









JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 




Sastojci:
Testo:
150ml mleka ili jogurta
150ml mlake vode
3 kašike ulja
1,5 kašičica soli
1 svež kvasac (40g)
1 kašika šećera
500g brašna + za posipanje


  Premazivanje:
1 jaje
Susam, kim, crni susam itd.
Punjenje:
Povrće, šunka, kobasica, sir, masline itd. ili neki namaz ili salata
Priprema:

U mlaku vodu razmutiti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna i ostaviti 10-ak minuta da kvasac proradi. U veliku činiju sipati brapno, dodati nadošao kvasac, ulje, mleko, so i zamesiti glatko testo. Ostaviti ga da naraste (pola sata do sat). Kada testo naraste, izručiti ga na pobrašnjenu površinu i rastanjiti na debljinu od 1/2 cm.

 Iseći testo na 12 traka i svaku obmotati oko kalupa namazanog uljem. Poređati ih u pleh postavljen papirom za pečenje, premazati jajetom, posuti susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta. Tople kornete skinuti sa kalupa i ostaviti da se potpuno ohlade. Mogu se puniti salatom po izboru ili da na list zelene salate naređate povrće, šunku, sir, jaja itd., uvijete salatu i uvučete u kornet.


Namaz sa susamom:
1/2kg krem ili švapskog sira
100g susama
200g parizera ili šunke
1 kašika senfa
Propržiti susam na teflonskom tiganju nekoliko minuta, dok ne zamiriše i ne pusti arome. Šunku iseći na sitne kockice. Dobro izmešati sir, šunku, susam i senf. Služiti kao namaz ili kao salatu.

  Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari