liker

"

četvrtak, 4. veljače 2016.

O OVOM SLATKIŠU SE NE MORA PRIČATI RADIJE GA ISPROBAJTE







JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 




Sastojci

Tijesto
300 gr brašna
100 gr putera
100 gr šećera
½ kašičice praška za pecivo
3 kašike milerama
1 jaje
Krema
500 ml mlijeka
200 gr šećera
150 gr putera
100 gr čokolade
4 kašike brašna
1 kašika kakaa
Preljev
100 gr čokolade
60 gr putera
2 kašike vode
2 kašike šećera
2 kašike ulja



Način pripreme
Umijesite tijesto od svih navedenih sastojaka i podijelite na četiri dijela.
Razvucite i svaku pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 10-ak minuta.

Šećer otopite dok se ne karamelizira pa prelijte sa 400 ml vrelog mlijeka i kuhajte dok se ne otopi.
Otopite čokoladu i puter, ostatak mlijeka umutite sa brašnom i kakaom pa dodajte u karamel smjesu zajedno sa čokoladom i puterom pa kuhajte dok se ne zgusne.

  Kore mažite kremom i slažite jednu na drugu.
Otopite čokoladu, puter, šećer, vodu i ulje pa prelijte preko kolača.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari