liker

"

utorak, 2. veljače 2016.

NOCNE GUZVARICE








JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna



 




SASTOJCI
600 g brasna
100 g secera
100 g margarina ili masti
3 dcl mleka



2 zumanjca
1 vrecica germe-ja koristim suvu(7g)
malo soli
korica 1og limuna

FIL
300 g mljevenog maka, orasa, rogaca ili pekmeza
malo mleka (1 -1,5 dcl)
150 g secera u prahu
2 vrecice vanilin secera
korica 1og limuna



PRIPREMA
Prosijati brasno.
Germu staviti sa malo secera u solju toplog mleka da nadodje.
Secer, margarin, zumanjca i limunovu koricu pomesati sa brasnom dodati nadoslu germu i sve zamesiti sa toplim mlekom.
Kad je dobro umesito podeliti na cetiri loptice.
Testo razviti oklagijom sto tanje jer ce se lepse uvijati imacete vise uvijenih slojeva tako ce izgledati mnogo lepse.

Filovati makom.

Za fil je  samo potrebno tako reci "posuriti" mak sa vrelim mlekom. Dodavajte malo po malo mleka jer ako se doda odma sve moguce je razrediti mak i jedino ga mozete zgusniti dodavajuci jos maka koji ce biti visak na kraju. Otprilike 1-1.5 dcl mleka potrebno.

Guzvare sloziti u tepsiju u koju smo predhodno stavili papir za pecenje. Ostaviti preko noci na hladnom mestu (ne u frizideru).

U jutro bi trebale narasti skoro u duplo.
Premazati ih jajetom.
Peci u predhodno zagrejanoj pecnici 10ak minuta na 220C a zatim smanjiti na 180C i peci jos oko pola sata.

  POSLUZIVANJE
Dok se malo prohlade pripremite Vase omiljeno pice kafu, kapucino, late, toplu cokoladu...i uzivajte!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari