liker

"

srijeda, 24. veljače 2016.

MESNA ŠTRUCA SA KORICOM OD SIRA! NEŠTO DRUGČIJA ŠTRUCA....TAMAN ZA NEDELJNI RUČAK...








Sastojci  6 osoba
1 luk
3 v.ž krušnih mrvica
80 dag mješanog mljevenog mesa
1 jaje
2 v.ž senfa
1 v.ž koncentrata rajčice
sol,papar,vegeta
10 dag ribane gaude

 
svježi ili suhi začini(timijan,peršin..)

Priprema
1.
Luk sitno nasjeckajte pa dodajte ostale sastojke-jaje,meso,krušne mrvice,senf,rajčicu.Začinite po želji sa soli,paprom,vegetom.Zamijesite.

2.
Oblikujte mesnu štrucu pa je stavite u duguljasti kalup za kruh obložen pek-papirom.

 
3.
Sir naribajte na najsitnijem dijelu ribeža ,pa pomiješajte s mrvicama i začinima dok ne dobijete mrvičastu smjesu.Time posipajte roladu.Pecite na 175 stupnjeva oko 1 sat i 15 minuta ili mrvicu duže dok štruca ne dobije lijepu hrskavu,zapečenu koricu.

4.
Poslužite uz pire krumpir,krokete ,ili prilog po želji..uz neku sezonsku salatu

Posluživanje
Recept je iz njemačkog časopisa "Laura"....
Tagovi

0 komentari