srijeda, 17. veljače 2016.
KAJMAK, ALI NA BRZINU…...
Sastojci 7 osoba
250G PUTERA
250G KREMSIRA
SOL
Priprema
1.
Sasvim jednostavno…pustite puter da se na sobnoj temperaturi omekša….uzmite mikser i posudu za mešanje…stavite puter u posudu….uključite mikser na srednju brzinu da meša puter…..odmah zatim dodajte kremsir….kad se izjednače puter i kremsir (samo 2-3minute mešajte), posolite po ukusu…..i to vam je cela nauka oko savremenog kajmaka….
2.
Bitno je samo, da uvek date istu količinu putera i kremsira.
3.
Sve to me podseća na reklamu za čokoladu, gde medo i veverice masiraju krave a onda dodje dabar i zavije čokoladu…e tako sam i ja izgledala kad sam prvi puta čula za ovaj recept….svi snovi o velikim Švicarskim kravama i belom mleku su isčeznuli u sekundi….
4.
Aranžirajte po želji…možda neka malena staklena posudica i list peršuna od gore….
5.
Probajte….jako jednostavno ali i jako ukusno….
0 komentari