liker

"

subota, 20. veljače 2016.

JUNEĆI ĆEVAB










Sastojci  4 osobe
750 g junećeg vrata bez kosti
400 g crvenog luka
aleva paprika


Vegeta
biber
so
ulje

Priprema
1.
Meso izrezati na kocke i posoliti.

2.
Luk očistiti i izrezati na krupnije kocke.

3.
Na vrućem ulju pržiti meso 5 minuta.

4.
Dodati luk, alevu papriku, Vegetu i biber. Meso pržiti u vlastitom sosu, bez dodavanja vode, koliko god je to moguće. Sos od mesa ispari otprilike za 30 minuta.


5.
Tada smanjiti temperaturu i dinstati uz povremeno dodavanje 100 ml vruće vode.
Meso dinstati poklopljeno, na niskoj temperaturi, oko 3 sata. Meso će na kraju biti izuzetno mekano, a luk će se u potpunosti pretvoriti u gusti saft.

6.
15 minuta prije kraja nasuti vruće vode da pokrije meso i po želji dodatno začiniti Vegetom.

Posluživanje

Poslužiti uz bosanski somun.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari