liker

"

srijeda, 3. veljače 2016.

JESENSKA ČAROLIJA









JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna


 





SASTOJCI
Biskvit
5 bjelanjaka
20 dag šećera
12 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1,5 žličica cimeta



Nadjev
5-6 većih naribanih jabuka
3 dag maslaca
5 dag šećera u prahu

Krema
1/2 l mlijeka
5 žutanjaka
15 dag šećera
6 žlica oštrog brašna
vanilin šećer
25 dag margarina za kreme



PRIPREMA
U čvrsto izmiksane bjelanjke postupno dodajte šećer , te na kraju dodajte sve ostalo i ispecite.

Za nadjev
šećer i maslac stavite na vatru, te karamelizirajte. U to stavite naribane jabuke i kratko pirjajte da oemkšaju dok se ispari tekućina.

Za kremu
Žutanjke i brašno razmutite u malo mlijeka, a ostatak stavite da zakuha sa šećerom. Kad zakuha stavite žutanjke i miješajući kuhajte dok se ne zgusne. U ohlađeno umiksati margarin za kreme.

 
Biskvit prerežite po dužini (ili ne morate). Na prvi dio stavite još vruće jabuke i pustite da se do pola ohladi. Na to stavite kremu i gore drugi dio biskvita koji ste navlažili vrućom vodom u kojoj je otopljen vanilin šećer.  ILI kao što sam ja jednostavno na biskvit stavila jabuke i na jabuke stavila kremu. Odozgo naribati čokoladu.
. Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari