liker

"

srijeda, 3. veljače 2016.

JEDNOSTAVNA POSLASTICA OD ČOKOLADE S RIŽOM








JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna









SASTOJCI
Biskvit
6 bjelanjaka
10 dag šećera
10 dag kokosa
1 žlica brašna
1 žlca octa



Krema
6 žutanjka
10 dag šećera
20 dag margarina
30 dag čokolade s rižom
400 ml slatkog vrhnja



PRIPREMA
Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom.

Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.

Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade - ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)


  Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.

Etogac! Kolač ostavimo preko noći na hladnome i režemo.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari