liker

"

četvrtak, 4. veljače 2016.

IZUZETNO FIN UKUSAN I NEODOLJIV: NEBESKI KOLAČ








JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna




 




Sastojci
biskvit
 6 kom bjelanjaka
6 žlica šećera
4 žlice brašna
14 žlica kokosovog brašna
nadjev od višanja
 680 g višanja (iliti 1 tegla)
1 paketić pudinga od vanilije
3 žlicešećera
krema
 2 paketića pudinga od vanilije
4 žlice šećera
750 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
čokoladna glazura
 100 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca (ili margarina)





Priprema
1
za biskvit dobro istući bjelanjke, zatim dodati šećer, pa postepeno, na najmanjoj frzini miksera brašno i kokos. pažljivo rasporediti po pomašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji (velika od rerne) i peći 15-20 min. na 180 stupnjeva.
2
teglicu višanja ocijediti, u soku ukuhati puding i šećer, te dodati višnje, pustiti da provrije, skinuti sa vatre i preliti preko ohlađenog biskvita.
3
skuhati puding od vanilije (+šećer), ohladiti i u hladno dodati prethodno umućen šlag, te premazati ohlađen kolač.
4
čokoladu i maslac (margarin) polako otopiti na laganoj vatri i premazati kolač, ohladiti, rezati i uživati u čaroliji laganog i osvježavajućeg okusa :-))

  5
***kolač sam pravila onako, ‘iz glave’, i prvotna zamisao za kremu je bila da na pari izlupam žumanjke, ukuham 1 puding, pa onda sve zajedno pomiješam sa šlagom, ali u nedostatku vremena sam žumanjke ostavila sa strane i sve radila samo sa pudingom (žumanjci su poslužili za premazivanje slanih kiflica :-)) *
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari