liker

"

srijeda, 17. veljače 2016.

BEZ KUHANJA I PEČENJA, BEZ ŠLAGA I JAJA, FINO A LAKO ZA NAPRAVITI: BISINE KOCKE








SASTOJCI
Podloga
• 250 gr mljevenog keksa
• 160gr omeksalog putra


 
Bijela Krema
•  395 gr kondenziranoga mlijeka
•  7 gr zelatine u granulama/prahu
•  170 ml kipuce vode
•  2-3 sok od 2-3 limuna (ili vise ako su mali)

Preliv - Crveni Sloj
•  2 vrecice Jelly / Preliv za torte


 
PRIPREMA
Samljeti kekse te im dodati omeksali maslac pa dobro sjediniti. Tom smjesom obloziti dno tepsije u kojoj cemo slagati kolac (28 x 22cm)...

U posudu staviti kondenzirano mlijeko i dodati mu dvije male zlicice zelatine (otopljene u kipucoj vodi), dobro izmjesati i dodati sok od 2-3 limuna i opet dobro izmijesati (nista ne kuhati). Mlijecnu smjesu preliti preko keksa i staviti hladiti...

Napravimo jelly (po uputama na vrecici) i prelijemo povrh stegnutog mlijeka...
Stavimo barem 3-4 sata u frizider da se jelly/preliv stegne...
(DakleM, keksi, mlijeko pa preliv/jelly)
Nakon toga narezati kolac i zasladiti se:-)))

Slobodno stavite vise limunova soka u mlijeko i limunove korice, ako zelite (ja osobno volim limunkasto pa uvijek stavim vise) jer kondenzirano mlijeko je dosta slatko pa treba malo vise kiselkastog (naraFski ako volite).

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari