
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
5 jaja
0,75 dcl vode
9 v.ž šećera
9 v.ž brašna oštrog
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
7,5 dag margarina
15 dag marcipana
1,5 dcl mlijeka
čokoladna glazura,sitno sjeckani lješnjaci za posip
PRIPREMA
Na niskoj temperaturi otopimo margarin,dodamo nasjeckani marcipan i mlijeko i mješamo dok se sve ne pretvori u glatku smjesu a marcipan u potpunosti ne otopi.Ohladimo.Cijela jaja izmiksamo s vodom,šećerom.Dodamo vanilin šećer,brašno i prašak za pecivo.Na kraju umiješamo smjesu od marcipana.
Stavimo u veću tepsiju(oko 40*24 cm)obloženu pek papirom i pečemo na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta(probati čačkalicom).Ispečeni biskvit ohladiti.
Preliti ga glazurom od čokolade;na pari otopiti po želji-oko 15-20 dag tamne i bijele čokolade s malo ulja,margarina..Može se dodati i malo slatkoga vrhnja...Kad se glazura malo ohladi ali ne do kraja,kolač posipati sitno sjeckanim lješnjacima...i ohladiti do kraja.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari