petak, 8. siječnja 2016.
TOTAL CHOCO WHOOPIE*S
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
80 gr. omekšanog maslaca
150 gr. šećera
70 gr. smeđeg šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
230 ml mlijeka
230 gr. brašna
1 mala žlica praška za pecivo
70 gr. gorkog kakaa
50 gr. nasjeckane bijele čokolade
za Fil
150 gr. vrhnja za šlag
100 gr. tamne gorke čokolade
50 gr bijele čokolade
PRIPREMA
Uključite rernu na 180 C - i na pleh staviti papir za pečenje.
Za fil: Vrhnje i nasjeckanu tamnu i bijelu čokoladu lagano ugrijte i miješajte dok se čokolada ne istopi. Ostavite da se dobro, dobro ohladi (najbolje ostaviti 3-4 sata u hladnjaku - međuvremeno možete pripremati kolačiće).
Hladnu ganache kremu sa mikserom izradite da dobijete čokoladni šlag.
Omekšani maslac i šećer (sve vrste) sa mikserom pijenasto izmiješati - pa dodati jaje i nastaviti miješati. Brašno, prašak za pecivo i kakao u jednoj posudi izmiješati.
Tu smjesu sa brašnom i mlijeko postepeno dodavati u smjesu od maslaca i šećera - i opet sve dobro sa mikserom izmiješati. Nasjeckanu bijelu čokoladu isto umješajte.
Smjesu pomoću 2 žlice stavljajte na pleh (ostavite prostora između jer se kolačići - dok se peku - još rašire). Ja sam dobila 28 polovica - znači ukupno 14 whoopie-pies !
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 C, 10-15 minuta (ovisi od vaše pećnice) - samo gledajte da se ne prepeku. Pečene kolačiće ostavite da se podpuno ohlade.
Stavite na jednu polovicu kolačića po žlicu kreme i poklopite sa drugom polovicom kolačiča - malko stisnite.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari