subota, 30. siječnja 2016.
SOČNA I HRSKAVA PITA SA SIROM
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
potrebno je
500 g tankih kora za pite
5oo g sitnog sira
3 kom jaja
1 dl kisele pavlake
1 dl mlijeka
3 kašike ulja
100 g putera
1 dl neutralne pavlake
po potrebi so susam
Priprema
1.
Izmiješati sir, jaja, mlijeko, kiselu pavlaku i ulje. Puter otopiti pa izmiješati sa neutralnom pavlakom.
2.
U pleh 25 x 35 cm prekriven papirom za pečenje staviti jednu koru.
3.
Drugu koru koja je veća (moje su 35 x 35 cm) zgužvati na veličinu pleha i poprskati smjesom od putera
4.
Treću koru zgužvati i premazati smjesom od sira.
Ponavljati postupak, svaka se kora izgužva, jedna se premazuje smjesom od putera, druga smjesom od sira.
5.
Zadnju koru premazati bilo kojom smjesom, šta ostane i posuti susamom. Peći na 200 C da fino porumeni.
Posluživanje
Pita se može peći i u malo manjem plehu, a može i u okruglom oko 28 cm.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari