ponedjeljak, 25. siječnja 2016.
"SLUČAJNE" KOCKE
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
6 bjeljanjaka
20 dag šećera
20 dag oštrog brašna
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
1 prašak za pecivo
1 vrečica naribane korice naranđe
preljev
2,5 dcl slatkoga vrhnja
10 dag bijele čokolade
još
oko 24 kom. turskog keksa od kakaoa
krema
1 galleta puding od čokolade(instant bez kuhanja)
2,5 dcl mlijeka
2,5 dcl slatkoga vrhnja
posip
čokoladne mrvice
PRIPREMA
Od bjeljanjaka,šećera,brašna ulja i mlijeka te praška za pecivo izmiksati smjesu za biskvit.Na kraju umiješati koricu naranđe.Smjesu izliti u pleh obložen pek papirom i peći na 180 stupnjeva oko 15-20 minuta.
Za preljev otopiti slatko vrhnje s bijelom čokoladom tik do vrenja pa time preliti još topli biskvit kojeg smo izboli vilicom.Preljev će vam se skoro sav upiti u biskvit.
Po preljevu tada rasporedite turski keks od kakaoa(ili može i petit keks ali ne treba ga predhodno namakati).
Pripremiti instant puding od čokolade s mlijekom i slatkim vrhnjem.Priprema je jako jednostavna ,bez kuhanja-a krema bude odlična.
Posipati mrvicama i dobro ohladiti.Rezati po želji.
POSLUZIVANJE
Na početku sam htjela napraviti nešto slično čudu od čokolade ,samo s bijelom čokoladom...Ali bijela čokolada kad se otopi s vrhnjem vrlo je rijetka i ne ostane na površini kolača već se sva upije u kolač....Ali zato je biskvit natopljen tim preljevom jako sočan i fin s okusom bijele čokolade.(Ja sam ga prelila s 1/2 l vrhnja i 20 dag čokolade i sve se upilo u biskvit...bilo bi dovoljno i pola pa sam tako i napisala u receptu)
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari