liker

"

subota, 9. siječnja 2016.

SIPANA PITA OD JABUKA





Kuhajte srcem jer samo kada radimo ono sto volimo bude savrseno...

SASTOJCI
Mjera čaša od 2 dl

Suhi sastojci
2 čaše brašna
2 čaše pšeničnog griza
1 čaša šećera
1 prašak za pecivo

Voćni dio
1 - 1,5 kg jabuka
2 vanilin šećera
cimet
1 čaša šećera
3/4 čaše ulja




PRIPREMA
Prosijte brašno sa praškom za pecivo, dodajte griz i šećer.
Jabike ogulite i naribajte, pošećerite ih, stavite vaniliju, cimet i ulje. Izmješajte dobro.
Pečnicu zagrijte na 180°C.

Na lim za pečenje cca 20x30 stavite papir za pečenje. Suhu smjesu podjelite na 3 djela, a jabuke na 2 djela. Na lim prvo isipajte suhu smjesu, poravnajte ju da bude svugdje jednaka, zatim na nju rasporedite pola jabuka opet poravnajte, zatim po jabukama posipajte ravnomjerno suhe sastojke, zatim na njih opet jabuke i na kraju završite sa suhim sastojcima.

Ako vam je ostalo soka od jabuka, polijte lagano odozgora i stavite u pećnicu na 40 minuta da se peče. Kad je pita pečene, ostavite ju da se malo prohladi... ako izdržite... pa ju izrežite na komade i poslužite uz kavu ili čaj .

Izvor: coolinarika.com

0 komentari