četvrtak, 7. siječnja 2016.
ŠEHERZADA TORTA GOTOVA ZA 20 MINUTA ( NE PEČE SE )
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci :
2 pakovanja turskog keksa (Petit beurre punjen čokoladom)
4 kesice pudinga od karamele
1 margarin
10 kasika sećera
500 g šlag krema
2 l mleka
Priprema:
Skuvati 4 kesice pudinga od karamela u 1 l mleka sa 10 supenih kašika šećera. Sačekati dok se skroz ohladi.Kada se ohladi, umutiti margarin, i spojiti sa tim pudingom. Dobro umutiti mikserom da se dobije lepa, kremasta masa. Umutite šlag krem sa 1 l mleka. Potrebno vam je 500g šlag krema. Pripremite keks. Ovde u prodavnici to zovu turski keks, i to je ustvari petit beurre punjen čokoladom. Jako je tanak, tako da ga ne treba natapati ničim, sam ce povući vlagu od fila.
U veći poslužavnik poređajte keks. Na keks namažite karamel fil. Na fil namažite šlag krem. Nakon toga stavite ponovo keks, pa opet premažite filom, pa šlag kremom, i sve tako dok ne potrošite materijal. Kod mene je imalo 4 reda keksa. Na zadnji red stavljati fil, i preko šlag kremu, kojom namažete celu tortu, i ukrasite po želji.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari