četvrtak, 21. siječnja 2016.
RAFAELO KOCKE
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
Za bijeli biskvit
5 bjelanjaka
4 žlice brašna
10 dkg šećera
10 dkg kokosa
1/2 vrećice praška za pecivo
Za smeđi biskvit
5 bjelanjaka
4 žlice brašna
10 dkg šećera
10 dkg mljevenih oraha
1/2 vrećice praška za pecivo
Za kremu
10 žumanjaka
10 dkg šećera
2 vanilin šećera
1/2 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
20 dkg margarina
PRIPREMA
Za biskvit istući bjelanjce dok ne postanu čvrsti. Tada dodati šećer, brašno, prašak za pecivo i kokos. Smjesu izliti u lim preko papira za pečenje (lim veličine 35×25 cm) pa peći na 180ºC 20 minuta. Na isti način pripremiti i smeđi biskvit, samo što umjesto kokosa kao zadnji korak idu mljeveni orasi. Biskvit ohladiti, iskrenuti iz lima i maknuti papir za pečenje.
Za kremu miksati žumanjke, šećer i vanilin šećer, dodati 2 dl mlijeka i puding od vanilije. Ostatak mlijeka zakuhati, pa u zakuhalo mlijeko ukuhati kremu. Miješati pjenjačom neprestano dok se krema ne zgusne. Ohladiti i u hladno umiješati prethodno izrađen margarin.
Kolač slagati na način: bijeli biskvit, krema, smeđi biskvit, krema. Po vrhu kolača po želji posipati kokos ili orahe ili premazati šlagom ako volite šlag �� Kolač prije rezanja svakako treba odstajati barem 2 sata na hladnom kako bi se svi sastojci proželi i kako bi se lijepo rezao.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari